ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 31 Ιουλίου 2010
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Υλικά
2μεγάλες πιπεριές καθαρισμένες από τα σπόρια το κοτσάνι και το καπάκι
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
5 λιαστές ντομάτες μουσκεμένες στο νερό για λίγες ώρες , κομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα περασμένη στο μπλέντερ
2 φλιτζάνια τσαγιού τραχανάς ξινόχοντρος
μισό κουτ γλυκού ξερός βασιλικός κοπανισμένος
8κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Ζεματάτε τις πιπεριές για 2- 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Έχετε ήδη βράσει τον τραχανά με 2 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά μέχρι να πιεί το νερό.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 5 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τη λιαστή ντομάτα και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά. Αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τον τραχανά προσθέτετε ντοματοπολτό, βασιλικό ,αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά . Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμόυς Βάζετε μισή κουταλιά λάδι σε κάθε πιπεριά, τις γεμίζετε με το μίγμα και στο τέλος πάνω την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 15 λεπτά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου