ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ


Καλαμάρια με Ντομάτα

Υλικά:
1 κιλό φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
3-4 κομματάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο λεμόνι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λεμόνι.
Τα αφήνετε σκεπασμένα με το καπάκι να βράσουν για 50-55 λεπτά.
Προσέξτε να μην κολλήσουν.Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Κατεβάζετε το φαγητό, μόλις πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου