ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 31 Ιουλίου 2010
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 κουνέλι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ή κονιάκ
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι λάδι
4 ώριμες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες λιωμένες με το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το κουνέλι, το κόβετε σε μικρές μερίδες και το αφήνετε για 3-4 ώρες μέσα σε κρασί κόκκινο ή κονιάκ. Το στραγγίζετε και το βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε επίσης στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και τα τσιγαρίζετε. Στην συνέχεια προσθέτετε τις λιωμένες ντομάτες, ανάλογο νερό, πιπέρι, αλάτι, δεντρολίβανο και αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν ψηθεί το κουνέλι το απομακρύνετε από την κατσαρόλα, ρίχνετε το τρίμμα καρυδιού και αφήνετε να πάρει μια βράση μέσα στη σάλτσα και να δέσει
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου