ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

500 γρ μακαρόνια πλατιά
500 γρ μανιτάρια
200 γρ μπιζέλια
2 μέτρια καρότα 1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
ψιλοκομμένος βασιλικός
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
9 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
10 ελιές μαύρες χωρίς τα κουκούτσια
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια με αλάτι για λίγα λεπτά Τα σουρώνετε . το ίδιο κάνετε και για τα μπιζέλια Σε μία άλλη κατσαρόλα ψιλοκόβετε τα καρότα, τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρετε . προσθέτετε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμισθεί το νερό
Στην συνέχεια σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε σιγά- σιγά το νερό, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι . Χτυπάτε την σάλτσα με το σύρμα και προσέχετε να μην σβωλιάσει . Την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στην βάση του ρίχνετε λίγο από το μίγμα Ρίχνετε λίγα μακαρόνια και λίγο από την σάλτσα μανιταριών . Επαναλαμβάνετε 4 φορές Στο τέλος βάζετε μία παχύτερη στρώση κρέμας και ρίχνετε τις ελιές . Ψήνετε για μισή ώρα σε υψηλή θερμοκρασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου