ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ
900 gr .μαρμελάδας
1kg μικρές ντομάτες
500 gr. ζάχαρη
115 gr. ασπρισμένα αμύγδαλα
8-10 ολόκληρα γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες. Τις βυθίζουμε σε βραστό νερό και μετά αμέσως σε ένα μπολ με κρύο. Μόλις τις βγάλουμε από το νερό η φλούδα βγαίνει εύκολα.
Βάζουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε ζάχαρη. Τις αφήνουμε όλο το βράδυ για να τραβήξουν τους χυμούς τους. Την άλλη μέρα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Οι ντομάτες πρέπει να είναι ζουμερές αλλιώς προσθέτουμε ακόμη 300 ml νερού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη, ξαφρίζουμε, μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γαρύφαλλο και τα αμύγδαλα. Σιγοβράζουμε για 25 περίπου λεπτά ενώ ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν αποστειρώσουμε τα βάζα και το σφραγίσουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου