ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ- ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Υλικά

1 πακέτο ζύμη για πίττες ή σφολιάτα
½ κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι φυτίνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανός
2 αβγά βρασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 δόντια σκόρδο ψιλοκομμένα
½ κουτ γλυκού δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι χυμός τομάτας

Εκτέλεση .

Κόβουμε το ψαχνό κρέας σε μπουκίτσες, το σωτάρουμε στη φυτίνη , προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό τομάτας , το αλατοπίπερο και τ’ αφήνουμε να ψηθούν για 40 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε από την φωτιά , προσθέτουμε το τυρί και δύο αβγά ελαφρά χτυπημένα. Βουτυρώνουμε το ταψάκι, στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης, απλώνουμε το κρέας επάνω, τοποθετούμε και τα βρασμένα αυγά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο της ζύμης . Βουτυρώνουμε , χαράζουμε την πίτα στο επάνω φύλλο και την ψήνουμε στους 150ο για μία ώρα . Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί. Έπειτα την κόβουμε και την σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου