ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
ΡΑΒΑΝΙ
ΡΑΒΑΝΙ
Υλικά
18 αβγά
μισό κιλό ζάχαρη
μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ κοπανισμένα αμύγδαλα
μισό φλιτζάνι νεραντζάκι γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
Σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά. προσθέτετε τα ασπράδια μαρέγκα , το σιμιγδάλι , τα μισά αμύγδαλα και τα κομμάτια από το νεράντζι και το πορτοκάλι. Αλείφετε ένα ταψί, αδειάζετε πάνω και τα υπόλοιπα αμύγδαλα .
Ψήνετε το ραβανί για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε το σιρόπι , βράζοντας την ζάχαρη και το νερό για 3 λεπτά. Το κατεβάζετε από την φωτιά προσθέτετε τις βανίλιες και το ρίχνετε πάνω στο ραβανί
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου