
ΡΑΒΑΝΙ
Υλικά
18 αβγά
μισό κιλό ζάχαρη
μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ κοπανισμένα αμύγδαλα
μισό φλιτζάνι νεραντζάκι γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
Σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά. προσθέτετε τα ασπράδια μαρέγκα , το σιμιγδάλι , τα μισά αμύγδαλα και τα κομμάτια από το νεράντζι και το πορτοκάλι. Αλείφετε ένα ταψί, αδειάζετε πάνω και τα υπόλοιπα αμύγδαλα .
Ψήνετε το ραβανί για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε το σιρόπι , βράζοντας την ζάχαρη και το νερό για 3 λεπτά. Το κατεβάζετε από την φωτιά προσθέτετε τις βανίλιες και το ρίχνετε πάνω στο ραβανί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου