ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό-μισό με χοιρινό)
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο βοδινού
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κουρού
150 γρ. κασέρι, ή ρεγκάτο, ή γραβιέρα
πιπέρι
πάπρικα
1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα χτυπημένο ελαφρά για επάλειψη
Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζετε τον κιμά μ’ ένα ποτήρι νερό και τον τοποθετείτε στη φωτιά, ανακατεύοντας καλά έως ότου σωθεί το νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον κύβο, το πιπέρι και την πάπρικα. Τέλος προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να ψηθεί.
Λαδώνετε ένα ταψί και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Στρώνετε το ένα φύλλο κουρού. Από πάνω ρίχνετε τη γέμιση του κιμά και συνεχίζετε με το δεύτερο φύλλο κουρού. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνετε το αυγό που έχετε χτυπήσει ελαφρά με λίγο γάλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου