ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ


ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

Υλικά

1 χταπόδι μέχρι ένα κιλό
250γρ κρεμμύδια
350 γρ ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 ματσάκι άνηθο. ψιλοκομμένο
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
πιπέρι.

Εκτέλεση

Πλένετε το χταπόδι που το έχετε βράσει για μισή ώρα με νερό και λίγο ξύδι το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το ροδίζετε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Κόβετε στη μέση τα κρεμμύδια , και διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε μισό φλιτζάνι νερό. Κόβετε σε πιο μικρά κομμάτια το χταπόδι .
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι με τα κρεμμύδια το χταπόδι τον ντοματοπελτέ , το κρασί και το πιπέρι και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Προσθέτετε τον άνηθο και μαγειρεύετε για μία ώρα σε μισοσκέπαστη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας κάπου -κάπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου