ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ



Υλικά

ένα πακέτο ψωμί φόρμας (με κόρα)
1 μπουκάλι γάλα
4 αυγά
1-5 φέτες πάριζα ή ζαμπόν
τυρί τριμμένο 1/4 γκούντα
1 φλ. τσ. τυρί φέτα θριμματισμενη
1 φ. τσ. τυρί κασέρι τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
φρεσκο βούτυρο, τύπου κερκύρας


Εκτέλεση
Σε οβάλ πυρέξ μεγάλο
Τρίβαμε το ψωμί χωρίς την κόρα.
Ρίχνουμε το γάλα να μουλιάσει το ψωμί . Ρίχουμε τ' αυγά χτυπημένα τα τυριά τριμένα, το ζαμπον ή την παριζα και 1 χούφτα , το μισό φλ. γκούντα, το πιπέρι και τ' ανακατεύουμε καλά με το μουλιασμένο ψωμί.
ανακατεύουμε.

Τα στρώμουμε με την ανάποδη του πιρουνιού να γινει μια λεία επιφάνεια.

Το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γκούντα και με λίγη φρυγανιά θρύμμα.

Βάζουμε σε μικρές αποστάσεις πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε σε μέτριο αερόθερμο φούρνο 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου