ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

4 πολύ μεγάλα καλαμάρια

Υλικά για τη γέμιση
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδέλες
1/2 κόκκινη, γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε κυβάκια
2 ντομάτες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρους και κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι κασέρι, κομμένο σε κυβάκια
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε καλά. Με ένα ψαλίδι ή με κοφτερό μαχαιράκι κάνουμε ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος τους, έτσι ώστε να παίρνουν αέρα. Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μίγμα αυτό, ώσπου να γεμίσουν έως πάνω. Κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το χυμό ντομάτας, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά, ώσπου να πήξει.
Απλώνουμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί και γύρω τους απλώνουμε τη γέμιση που έχει περισσέψει. Επίσης βάζουμε στο ταψί και τα πλοκάμια μαζί με το πάνω μέρος του κεφαλιού. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε τα καλαμάρια με τη σάλτσα τους, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου