ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΚΥΜΑΔΟΠΙΤΑ


επιμέλεια ΜΑΙΡΗΣ ΛΑΓΑΝΑ


YΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά 1/2 κούπα κεφαλοτύρι ή regato τριμμένο 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές φρυγανιά (γαλέτα) 1 κουταλιά αλεύρι 3 λωρίδες μπέικον ψιλικομμένο 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτα 3 αυγά 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αλάτι - πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το regato, τον άνηθο, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μπέικον και το κρεμμύδι. Χτυπάμε σ' ένα πιάτο τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα με τον κιμά. Σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψί 35 εκ., απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτα, το αλείφουμε με το κροκάδι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15'. Απλώνουμε το μίγμα επάνω στο φύλλο και το σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο, αφού το έχουμε βουτυρώσει από την κάτω πλευρά. Ανοίγουμε λίγο το φύλλο να στρογγυλέψει και τα κομμάτια που εξέχουν, τα κόβουμε με ψαλίδι ως το χείλος της ταρτιέρας. Πατάμε με τα δάχτυλα τη σφολιάτα να κλείσει και με ένα πηρούνι, την τρυπάμε κάνοντας σχέδιο, όπως θα την κόβαμε. Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου