ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΠΕΤΥΣ
Για το γλυκό:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κουταλάκια κανέλλα
3 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 γιαούρτι 2%
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές κονιάκ
2 βανίλιες
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μπέικιν
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμός πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
Βουτυρώνουμε ένα-ένα 5 από τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα ανακατεμένη με τη ζάχαρη. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ τσαλακωτά δίπλα-δίπλα
και τα περιχύνουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε Τα ψήνουμε στους 180C για 10΄-12΄ να ροδίσουνΣτο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουνκαι κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας.
Τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, αφράτο μίγμα.
ανακατεύοντας συχνά να βραχούν καλάΑδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα,
φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνεια ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10-12 λεπτά περίπου (μετράμε από το σημείο βρασμούτο σιρόπι πρέπει να είναι καυτό και η πίτα κρύα όταν θα την περιχύσουμε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου