ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά:
500 γραμμ. παπαρδέλες
500 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα ψιλοκομμένο σε λωρίδες
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
4 μανιτάρια πορτομπέλο,
μεγάλα και ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
6 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρεδάκια
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το φιλέτο για 2΄ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 3΄ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα καρέ ντομάτας, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10΄.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφει η συσκευασία. Τις πιάνουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τις ρίχνουμε στη σάλτσα.
Βράζουμε δυνατά τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου