ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΑΥΓΑ




Υλικά:
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καλά στραγγισμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος 4 φρέσκα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια το αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
2. Σε μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος τοποθετούμε σε μια στρώση το σπανάκι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα κάνουμε 4 λακκούβες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
3. Ρίχνουμε από πάνω και το κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου