ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
6-7 φέτες ψωμί ξερό, χωρίς την κόρα (200 γρ.)
200 γρ. ταραμά
2 κουταλιές λιωμένο κρεμμύψι
2/3 κούπας εκλεκτό λάδι
2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
μερικές μαύρες ελιές για το γαρνίρισμα
Ατομα: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 10' - 40'
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε το ψωμί σε λίγο νερό και στίψτε το μέσα στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Πατήστε τον ταραμά σε γουδί, να γίνει λεία πάστα. Ρίξτε το κρεμμύδι και μερικές σταγόνες λάδι και συνεχίζοντας να δουλεύετε το μίγμα, ρίξτε λίγο ψωμί εναλλάξ με λίγο λάδι. Συνεχίστε να δουλεύετε το μίγμα, ώσπου να τελειώσει το ψωμί, και συνεχίστε ρίχνοντας το λάδι, πάντα λίγο-λίγο. Αφού τελειώσει το λάδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού λίγο-λίγο και συνεχίστε να δουλεύετε το μίγμα, ώσπου να γίνει λείο και απαλό. Μη ρίξετε όλο το χυμό λεμονιού, ρίξτε τόσο, όσο ταιριάζει στη γεύση σας. Μπορείτε να φτιάξετε πιο εύκολα την ταραμοσαλάτα σε πολυμίξερ. Βάλτε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το 1/3 του λαδιού στη γυάλα και χτυπήστε τα μερικά δευτερόλεπτα. Ρίξτε το ψωμί σε δόσεις και κατόπιν το υπόλοιπο λάδι, ρίχνοντάς το συνεχώς με χαμηλή ροή. Τέλος, ρίξτε το χυμό λεμονιού λίγο-λίγο. Η όλη εργασία, πρέπει να γίνει γρήγορα και το μίγμα να χτυπηθεί τόσο, ώστε να γίνει μία λεία πηχτή πάστα. Βάλτε την ταραμοσαλάτα σε πιατελίτσα και πασπαλίστε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή γαρνίρετέ τη με μαύρες ελιές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου