ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 27 Μαρτίου 2011
ΦΑΚΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥ
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι φακές κίτρινες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (εγώ αν δεν έχω βάζω το τριμμένο του εμπορίου περίπου 2 κουταλιές)
2 κ. Γλ. Κάρυ
1κ. Γλ. Κύμινο
2 δαφνόφυλλα
1/2/κ. Γλ. Σπόρους μουστάρδας (η συνταγή κανονικά λέει μαύρους εγώ χρησιμοποιώ σιναπόσπορο)
¼ ελαιόλαδο
Αλάτι
Ζεσταίνω το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι μαζί με το τριμμένο τζίντζερ και τους σπόρους μουστάρδας για λίγα λεπτά. Καθαρίζω και τρίβω τα καρότα και τα ρίχνω στην κατσαρόλα μαζί με τις φακές. προσθέτω ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, κάρυ, κύμινο, δαφνόφυλλα και 1 λίτρο νερό. Βράζουν για περίπου 30 λεπτά σε μετρία φωτιά. Στο μέσο του μαγειρέματος αλατίζουμε και αν χρειάζονται νερό συμπληρώνουμε. Όταν βράσουν περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου