ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ



επιμελεια ΜΑΙΡΗ ΛΑΓΑΝΑ

YΛΙΚΑ.
500 γρ. μακαρόνια linguine
5 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 ματσάκια ρόκα
200 γρ. ανθότυρο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι καγιέν γλυκό
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε τη ρόκα, τη κόβουμε σε μεσσαία κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.

Ταυτόχρονα κάνουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα φύλλα της ρόκας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, τα πιπέρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε μέτρια φωτιά.

Μόλις τα linguine είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, μαζί με 1/4 φλιτζάνι νερό από το βρασμό. Ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και τα αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου