ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ


Υλικά
8 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 λεμόνι
μισό λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπερι

Εκέλεση

Βράζετε τις αγκινάρες σε 750 γρ νερό στο οποίο έχετε προσθέσει και το χυμό , για λίγα λεπτά. Τις στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί . Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι και τις αγκινάρες κομμένες σε κόμμάτια . Σβήνετε με το κρασί. περιχύνετε με το νερό που κρατήσατε. ΄Βράζετε για 25 λεπτά, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου