ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ
Υλικά
1φύλλο μπακαλιάρο (600-700 γρ.)
11/2 κιλό πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
11/2 κούπα ντοματοχυμό
ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα λάδι
2 κουταλιές αλάτι και 1 πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφήστε τον μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια μια νύχτα στο νερό. Πλύντε τον με χλιαρό νερό, ξεκοκαλίστε τον και αφαιρέστε του την πέτσα. Κόψτε τις πατάτες φέτες και στρώστε τις στο ταψί πασπαλίζοντας τις με αλάτι, μαϊντανό, και πιπέρι. Τοποθετείστε πάνω από τις πατάτες τον μπακαλιάρο και ρίξτε σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανό και πιπέρι. Συνεχίστε, στρώνοντας από πάνω μια σειρά πατάτες, προσθέτοντας σκόρδο, ρίγανη μαϊντανό και πιπέρι. Τελειώστε ρίχνοντας το ντοματοχυμό και μετά το λάδι, ραντίζοντας όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου