ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ




ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ

Υλικά

1 βιτάμ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
800 γρ. μαρμελάδα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αυγά (καλά χτυπημένα), καθώς και το βιτάμ, αφού το έχουμε λιώσει πρώτα (σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά).
2 Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε «μπάλα» και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Κρατάμε το ένα μέρος στην άκρη (θα το χρειαστούμε για να πλάσουμε τα «κορδονάκια» με τα οποία θα στολίσουμε την πάστα φλώρα μας!)
3 Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί διαμέτρου 32 cm (σε αυτό το μέγεθος ταψιού η συγκεκριμένη δόση μας δίνει ζύμη λεπτή και τραγανή σαν μπισκότο, που μας αρέσει πολύ!) φροντίζοντας να την απλώσουμε μέχρι τα τοιχώματα. Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα (όποια γεύση μας αρέσει).
4 Τέλος, με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη, πλάθουμε «κορδονάκια» τα οποία απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε σχήμα καρό. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου