ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ


2φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φακελάκι μπέκιν
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
3 φλυτζάνια σουρωτή
Σιρόπι

4 φλυτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια και το μπέκιν.Χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη για να μην κολλήσει και την ρίχνουμε στο σιμιγδάλι μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.Προσθέτουμε την σουρωτή και κάνουμε έναν αραιό χυλό, το αδειάζουμε σε ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί γύρω στις 2 ώρες για να τραβήξει τα υγρά. Ψήνουμε στους 200 περίπου 40 με 50 λεπτά.Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου