ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΚΕΗΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ


Κέικ
350 γρ. αλεύρι,

150 γρ. ζάχαρη

90 γρ. λάδι,

75 γρ. σταφίδ. ξανθές, 75 γρ. καρύδ. χοντροκ.

½ φλιτζ. κονιάκ, 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας σκόνη κανελογαρίφαλα

1 κουταλιά ξύσμ. πορτ., 1 κουταλάκι σόδα

1 κουταλιά μπέικιν, άχνη ζάχαρη, κανέλα.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε μια πήλινη λεκάνη. Ανοίγουμε ένα λάκκο. Καίμε το λάδι και το ρίχνουμε στο αλε’υρι. Ρίχνουμε τις σταφίδες πλυμένες καλά και σκουπισμένες, τα υπόλοιπα υλικά και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό. Ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν πολτός και τον ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170ο) 1 ώρα.

Μόλις το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου