ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ
250 γραμμ. φύλλο κρούστας
250 γραμμ. σουσάμι
110 γραμμ. μαργαρίνη
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
σουσάμι ακοπάνιστο
Για το σιρόπι
220 γραμμ. ζάχαρη
180 γραμμ. μέλι
2 κουταλιές αμαρέτο ή μπράντι
ΠροετοιμασίαΗ προετοιμασία: Λιώστε τη μαργαρίνη. Καβουρντίστε ελαφρά τα 250 γραμμ. σουσάμι, κοπανίστε το και ανακατέψτε το με τα μπαχαρικά και τη φρυγανιά.
Για την πίτα: Κόψτε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, αλείψτε με μαργαρίνη το ταψί και στρώστε 2 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με μαργαρίνη. Πασπαλίστε τα φύλλα με λίγο μείγμα φρυγανιάς, στρώστε ένα φύλλο, αλείψτε το και πασπαλίστε με λίγο μείγμα. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας την πίτα με 3 αλειμμένα φύλλα και αρκετό ολόκληρο σουσάμι.
Η ολοκλήρωση: Κόψτε την πίτα σε κομμάτια, βάλτε το ταψί σε φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήστε την πίτα για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά.
Για το σιρόπι: Ρίξτε όλα τα υλικά (εκτός από το αμαρέτο) σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέστε 450 ml νερό, ανακατέψτε και βράστε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήστε το να γίνει χλιαρό, προσθέστε το αμαρέτο, ανακατέψτε, ρίξτε το πάνω στη ζεστή πίτα και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ myself.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου