ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
ΡΕΒΥΘΟΠΙΛΑΦΟ
ΡΕΒΥΘΟΠΙΛΑΦΟ
Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι σόδα
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
2-3 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα ρεβύθια στο νερό μαζί με τη σόδα, από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε στη φωτιά με νερό να μαλακώσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρείτε τους αφρούς που βγάζουν. Τα αφήνετε να βράσουν αρκετά και μετά τα στραγγίζετε και βάζετε καινούριο νερό. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και κατόπιν τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τις τομάτες και τα άλλα υλικά Μόλις ψηθούν τα ρεβύθια ρίχνετε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ψηθεί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου