ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα μέλι
2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
4 κούπες νερό
100 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
Κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.
Εκτελεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό το ξύσμα λεμονιού και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται, προσθέτετε το μέλι . Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.
Ρίχνετε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζετε σιγά-σιγά να προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα .
Μόλις ρίξετε το σιρόπι τοποθετείτε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται για να πήξει και να αρχίσει να γίνεται σαν μία μπάλα.
Βάζετε το χαλβά σε μία φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει για μια ώρα περίπου Γυρίζετε την φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζετε τον χαλβά με κανέλα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου