ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΙΤΣ ΠΙΛΑΦ


ΙΤΣ ΠΙΛΑΦ

Υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
100 γρ βούτυρο
300 γρ συκωτάκια πουλιών
3,5 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες που έχουν μουλιάσει 3 ώρες στο νερό
μισή κουταλιά της σούπας ανάμικτα μπαχαρικά
μισή κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά του τσαγιού ζαχαρη
αλάτι .

Εκτέλεση

Αφήνετε το ρύζι σε ένα μπολ νερό και λίγο αλάτι για μισή ώρα. Το ξεπλένετε με νερό της βρύσης. Ψιλοκόβετε τα συκωτάκια. Σωτάρετε το κουκουνάρι στο βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μετά από λίγα λεπτά τα συκωτάκια. Ρίχνετε και το ρύζι . Ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε τις σταφίδες , τα μπαχαρικά Συνεχίζετε το ανακάτεμα . Ρίχνετε το σωμό το αλάτι, την ζάχαρη και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Όταν πάρει μία βράση , χαμηλώνετε την φωτιά, και την αφήνετε για 20 λεπτά περίπου. Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει το νερό αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά . Τοποθετείτε μία λινή πετσέτα κάτω από το καπάκι και τα αφήνετε για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου