ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml. γάλα φρέσκο
2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο (βρασμένο)
½ ποτήρι κονιάκ
3 μπάλες παγωτού βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτετε την άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Ανακατευετεε σε ένα σκεύος το κονιάκ, το γάλα και τον εσπρέσο και εκεί μέσα βρέχετε ελαφρώς τα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά τα μπισκότα μαζί με το μείγμα βουτύρου. Χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και στρώνετε πάνω το μισό μείγμα της κρέμας εσπρέσο. Προσθέτετε το παγωτό βανίλια και ξανά μια στρώση κρέμας εσπρέσο.
Τυλίγετε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα κορμού και κλείνετε τις άκρες του σαν καραμέλα. Το βάζετε στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με προσοχή και κόβετε τον κορμό σε φέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου