ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΟΣΟ ΜΠΟΥΚΟ
ΟΣΟ- ΜΠΟΥΚΟ
Υλικά
2φέτες από κότσι βοδινό με το κόκαλο και το μεδούλι του
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλαράκι σέλινο ψιλοκομμένο
μισή σκελίδα σκόρδο
3 κουτ σούπας αλεύρι
125 γρ λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
αλάτι πιπέρι
λίγο μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρετε σε μία κουταλιά ελαιόλαδο και στο βούτυρο , τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και το σέλινο , για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας το οποίο έχετε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει. Το ροδίζετε από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς το προσεκτικά μην αποκολληθεί από το κόκαλο
Σβήνετε με κρασί. Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση προσθέτετε .τις ντομάτες και τον ζωμό. Με χαμηλωμένη την φωτιά το ψήνετε για 2 ώρες περίπου φροντίζοντας να γυρίσετε τα κομμάτια του κρέατος . Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού , λεμονιού και μαϊντανό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου