ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΚΟΥΝΕΦΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
ΚΟΥΝΕΦΕ
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
100 γρ. γάλα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο . Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ' αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 160-170οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 2 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό το κανταΐφι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου