ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ , ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ



ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ (ισπανικη συνταγη(


1.2 κιλά ντομάτες
1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1/2 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλιές σούπας ξύδι
1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
κύμινο, βασιλικό (προαιρετικά)
1 ντάκο, ή παξιμάδι, ή παλιό ψωμί μουλιασμένο (προαιρετικά)
Μπαγιάτικο ψωμί για τα κρουτόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.. Κρατάτε 2-3 ντομάτες στην άκρη και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αγγούρι και την πιπεριά. Βάζετε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τα λαχανικά (και το ντάκο), το ξύδι, το αλάτι-πιπέρι, κύμινο και βασιλικό και τα κάνετε πολτό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον πολτό και έπειτα προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά που έχετε κρατήσει μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, Σερβίρετε την κρύα σούπα, μαζί με μερικά κρουτόν από πάνω και κανα δυο παγάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου