ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

ΠΩΣ ΤΑ ΑΒΓΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑ


ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ


Κουνάτε απαλά το αυγό. Στο φρέσκο δεν "νοιώθετε" καμμία εσωτερική κίνηση. Όσο πιο παλιό το αυγό θα "νοιώθετε" ή θ΄ακούτε τον κρόκο του να κινείται ελεύθερα.
Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό. Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση. Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη
Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο. Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο. Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται

Τα αυγά, μετά την αγορά τους πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό περιβάλλον. Ιδανική θερμοκρασία θεωρείται από 7 εώς 13 βαθμούς Κελσίου και εξασφαλίζει την καλή διατήρησή τους για 3 εβδομάδες. Οι πόροι που έχει το κέλυφος του αυγού το κάνουν τρωτό σε βακτηρίδια του αέρα αλλά και σε οσμές, γι΄αυτό καλύτερα να τα κρατάτε μακρυά από φαγητά με έντονες οσμές.
Προτιμάτε πάντα αυγά συσκευασμένα . Έτσι μόνο γνωρίζετε τι παίρνετε. Ημερομηνία, Παραγωγός, Αριθμός Ωοσκοπικού Ελέγχου και Βάρος, όταν είναι γραμμένα στη συσκευασία, σας δίνουν την απαραίτητη εγγύηση ποιότητας. Επίσης η συσκευασία βοηθά στην ασφαλή μεταφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου