ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ


ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ



Υλικά
2 κιλά σταφύλια (σταφίδα )
1 1/2 κιλά ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1-2 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα τοποθετείτε με τη ζάχαρη σε στρώσεις σε κατσαρόλα και τα αφήνετε 12 ώρες η περισσότερο. Την άλλη μέρα ρίχνετε το νερό στη κατσαρόλα, βράζετε για 10 λεπτά. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με πάνινη πετσέτα και αφήνετε μία μέρα. Την επόμενη βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει περίπου 15 με 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε την βανίλια και το λεμόνι. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετείτε σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου