ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
kaymak dindurma
Υλικά
480 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
180 γρ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. σαλέπι (15 γρ.)
½ κ.τ.γ. μαστίχα Χίου
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ 50 γρ. ζάχαρη και την μαστίχα μέχρι να γίνουν σκόνη.Διαλύουμε το σαλέπι σε λίγο χλιαρό γάλα.Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη με την μαστίχα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σαλέπι.Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 6-8 ώρες.Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή, μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμυγδαλα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου