ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ



ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
Υλικά
500γρ κιμάς αρνίσιος
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 φέτες ψωμί μόνο ψίχα
200ml κρασί λευκό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
½ κγ κύμινο
λίγο αλάτι και πίπερι
Υλικά για τη σάλτσα
750γρ ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνετε τα 2 είδη κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί και στυμμένο καλά, το μαιντανό, τα αυγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.Κατόπιν τα πλάθετε σε κυλινδρικά σουτζουκάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο γκριλ.
.
Για τη σάλτσα
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε ή τις πολτοποιείτε
Ζεσταίνετε με το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο. Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά.
Βάζετε τα σουτζουκάκια σε ένα πήλινο σκεύος, και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας.
Τα ψήνετε στους 170C με 180C για περίπου 40 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά μέσα στη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου