ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ


ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ


Υλικά

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 μεγάλες αγκινάρες
3-4 κουταλιές άνηθο
1 κεσεδάκι αρακά βρασμένο
2-3 μανιτάρια
3 αυγά
3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι τυριά τριμμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1 φύλλο σφολιάτας.

Εκτέλεση


Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε μέσα σε νερό με λεμόνι .
Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια στη συνέχεια προσθέτετε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγοΤα αφήνετε να βράσουν μέχρι να σωθεί εντελώς το νερό τους.
Αφήνετε για λίγο να κρυώσει το μείγμα για λίγο
Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε τα τυριά.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.(προσοχή αν τα τυριά είναι αρμυρά μη βάλετε πολύ αλάτι)
Σε λαδωμένο πυρέξ απλώστε το φύλλο της σφολιάτας με ένα κομμάτι του να εξέχει προς τα έξω. Απλώστε μέσα το μείγμα,
γυρίστε το υπόλοιπο κομμάτι της σφολιάτας ώστε να κλείσει η πίτα από πάνω.
Χαράξτε ελαφρά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου