ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




ΦΙΛΕΤΟ ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



ΥΛΙΚΑ


2 φιλέτα ξιφία
500 γραμ. κολοκυθάκια
400 γραμ. άγρια μανιτάρια
1 κούπας κρασί
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
1 κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση


Πλένετε στραγγίζετε και αλατίζετε τον ξιφία. Το μαρινάρετε σε ένα μπολ με κρασί και κόλιανδρο για δύο με τρεις ώρες.
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε πλατιά κομμάτια και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Τα αλατίζετε και τα αλείφετε με λάδι για να τα ψήσετε
Ετοιμάζετε μια σχάρα αλείφοντάς την με ελαιόλαδο και ανάβετε την φωτιά.
Ψήνετε τον ξιφία, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια προσεκτικά και από τις δύο μεριές.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το μέλι, το ξίδι και την ρίγανη. περιχύνετε τον ξιφία με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου