ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΟΣΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ


ΡΟΣΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ


Υλικά

1500 γρ μοσχάρι κιλότο δεμένο με σπάγκο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ τριμένο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
Μισό φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Αλείφετε το κρέας με σκόρδο τζίντζερ πιπέρι και λάδι και το τοποθετείτε σε γυάλινο ταψί/ Προσθέτετε τη σόγια σως το κρασί και τον πετιμέζι και το αφήνετε να μαριναριστεί για μία ώρα . Το στραγγίζετε και κρατάτε την μαρινάδα. Στη συνέχεια σωτάρετε το κρέας στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδίσει. Το τοποθετείτε σε πυρέξ. Ρίχνετε την μαρινάδα και τον πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο . Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για μία ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου