ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
ΥΛΙΚΑ
50 μπισκότα πτι μπερ (1 1/2 πακέτα)
για την κρέμα πορτοκάλι-ανανά
4 1/2 φλυτζάνια χυμό ανανά - πορτοκάλι - γκρέιπφρουτ συσκευασμένο (life)
80 gr. κορν φλάουρ
για την κρέμα λεμόνι
4 1/2 φλυτζάνια χυμό λεμόνι συσκευασμένο (amita)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η κρέμα λεμόνι:
Σε μία κατσαρόλα μικρή βάζουμε τον χυμό, την ζάχαρη, το ξύσμα και το κόρν φλάουρ ανακατεύετε καλά να λιώσει το κόρν φλαόυρ.
Βράζετε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Η κρέμα πορτοκάλι-ανανά:
Σε μία κατσαρολίτσα βάζετε τον χυμό και διαλύετε μέσα το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
Βράζετε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνετε μία στρώση μπισκότα να καλύψουν τον πάτο του ταψιού ,χωρίς κενά μεταξύ των μπισκότων.
Ρίχνετε την κρέμα λεμόνι και την στρώνετε με σπάτουλα να πάει παντού.
Κάνετε μία ακόμη στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα.
Ρίχνετε την κρέμα πορτοκάλι - ανανά.
Βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρετε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου