ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΟΛΛΟ ΚΙΜΑ


ΡΟΛΛΟ ΚΙΜΑ



Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί (ψίχα) μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γλ μουστάρδα
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
100 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Ζυμώνετε , βρέχοντας συνεχώς τα χέρια σας με νεράκι, όλα τα υλικά του κιμά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Στρώνετε τα ¾ του μίγματος σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Βάζετε στο κέντρο τα κασέρια και σκεπάζετε με τον υπόλοιπο κιμά. Ψήνετε στους 180oC για περίπου 60'. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, αδειάζετε το ζουμάκι μέσα από την φόρμα και αναποδογυρίζετε το ρολό σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου