ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
5-6 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλ.καφέ μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγος δυόσμος
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
ελάχιστο νερό
1 κ.γλ. baking powder
1 ½ περίπου φλ. τσαγιού φέτα σε μικρούς κύβους ή ξινομυζήθρα
Φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν αφού τα αλατίσετε για να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν στραγγίξουν τα στίβετε με το χέρι για να βγάλουν ότι άλλο υγρό υπάρχει. Συνεχίζετε τρίβοντας το κρεμμύδι πάλι στο χοντρό του τρίφτη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, σαν χυλό. Παίρνετε λίγο λίγο από τη ζύμη με ένα κουταλάκι και βάζετε στο κέντρο της ένα μικρό κυβάκι φέτας. Κυλάτε το κεφτεδάκι στη φρυγανιά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου