ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Υλικά
800 γρ φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματια
40 γρ μανιτάρια αποξηραμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
8 φέτες ανανά
το χυμό από μισό λεμόνι
1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνετε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για μία ώρα σε νερό. Τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. Μαραίνετε το κρεμμύδι στο βούτυρο Προσθέτετε το κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα και τέλος τα μανιτάρια. Συνεχίζετε το σωτάρισμα. μετά πασπαλίζετε με αλεύρι σβήνετε με τον χυμό λεμονιού και τον ζεστό ζωμό. Τέλος αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για μία ώρα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος τοποθετείτε και τα κομμάτια του ανανά στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου