ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

1 ½ κιλό κρεμμύδια (ξερά)
1 κιλό ντομάτες φρέσκιες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξύδι
6 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι – πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σπυρί
•δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα ταψί στρώνετε αλεύρι και τοποθετείτε από επάνω τα σαλιγκάρια . Για δυο ημέρες αλλάζετε το αλεύρι ωσότου καθαρίσουν τα σαλιγκάρια.Οταν καθαρίσουν , τα πλένετε με κρύο νερό καλά και τα βράζετε για μισή ώρα. (το νερό πρέπει να αρχίσει να βράζει όταν θα βάλετε τα σαλιγκάρια).
Μόλις βράσουν σπάζετε το πίσω μέρος από το κέλυφος και τα πλένετε ξανά.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τρίβετετην ντομάτα και τα κρεμμύδια σε χοντρό τρίφτη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το λάδι τα κρεμμύδια στη συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα ,το σκόρδο, και όλα τα μυρωδικά εκτός . Στο τέλος ρίχνετε το ξύδι, τα σαλιγκάρια και βράζετε σε κανονική φωτιά για μισή ώρα (εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό).
Μόλις βράσει το φαγητό το τοποθετείτε σε ταψί, ανακατεύετε προσεκτικά και το ψήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς ωσότου ροδοκοκκινίσει το κρεμμύδι. (

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου