ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΆ
3 κουταλιές στάχτη
αλέυρι όσο πάρει
5 κιλά μούστο
τριμμένο καρύδι
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τον μούστο ξαφρίζοντάς τον με τρυπητή κουτάλα (μέχρι να κατέβει η στάθμη του περίπου 2 εκατοστά.
Κατεβάζετε από την φωτιά και σε 2 λεπτά ρίχνετε προσεκτικά την στάχτη. Ξαφρίζετε πάλι και το αφήνετε να κρυώσει και να κατασταλάξει η στάχτη. Σουρώνετε προσεκτικά, αφού απλώσετεστο σουρωτήρι βαμβάκι (για να μαζέψετε τη στάχτη).
Τώρα, μετράτε για κάθε 6 ποτήρια μούστου 1 ποτήρι αλεύρι. Σε αυτήν την φάση, πρέπει να διαλύσετε το αλεύρι στον μούστο . Για να διαλυθεί το αλεύρι καλά, το βάζετε μαζί με το σουρωτήρι στην κατσαρόλα.Ανακατεύετε καλά και βράζετε μέχρι να δέσει η μουσταλευριά. έλος, αδειάζετε την μουσταλευριά σε μπολάκια και πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι και κανέλα. Όταν κρυώσει, βάζετε τα μπολ στο ψυγείο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου