ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ



1 πακέτο φύλλο
4 1/2 φλιτζ. γάλα
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα να βράσει. Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μίγμα στο καυτό γάλα και αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. Λιώνεττο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση. Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε, ραντίζετε με βούτυρο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου Βάζετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει. Μόλις γίνει το σιρόπι, το ρίχνετε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου