ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ
Υλικά
χταπόδι (περίπου 1 κιλό) κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες
1/2 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ρύζι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές. Το βάζετε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το λάδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και μισό ποτήρι νερό. Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνετε τις ντομάτες, το υπόλοιπο νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου