ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθος
1 κύβος λαχανικών
Λάδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν . Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πηρούνι . Σωτάρετε σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι, τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και το άνηθο, αφού το ψιλοκόψετε πρώτα . Ρίχνετε τον κύβο λαχανικών που έχετε βράσει σε λίγο νερό , τις λιωμένες πατάτες πατάτες και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε 5-6 λεπτά μέχρι να πιει το νερό.
Απλώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας. Σκορπίζετε ομοιόμορφα το μίγμα και καλύπτετε με ένα άλλο φύλλο σφολιάτας. Βουτυρώνετε την επιφάνεια της σφολιάτας και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου