ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ
600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
140 γραμμ. ζάχαρη
4 κρόκους
Ξύσμα από 3 πoρτοκάλια
Εκτέλεση
Παίρνετε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη. κρέμα γάλακτος . Τοποθετείτε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με τον αυγοδάρτη και αφήνετε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς. Όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπόλ, ρίχνετε τους κρόκους αυγού, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτετε στο μπολ το περιεχόμενο της κατσαρόλας και χτυπάτε αφού το περάσετε από σουρωτήρι..
Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε στα μπολάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί, το οποίο γεμίζετε με νερό, ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο στους 100ο φούρνο, για 1 ώρα.
Όταν οι κρέμες είναι έτοιμες, ρίχνετε λίγη ζάχαρη στο κάθε μπολάκι και την καίτε με φλόγα, γυρίζοντάς τα συγχρόνως.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου