ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
250γρ βούτυρο τούβλο κατά προτίμηση super fresco
350γρ ζάχαρη
4 αυγά που θα τα έχουμε εκτός ψυγείου
75 γρ νωπή μαγιά
¼ κγ μαστίχα
1 κγ μαχλεπι
1 φλιτζάνι γάλα βρασμένο με 2 κουταλιές γλυκάνισο ή ποσότητα του γλυκανισου κατά προτίμηση(για να χρησιμοποιησουμε το γαλα στο ζυμαρι μας θα πρεπει να εχει γινει χλιαρο)
2 κ.σ γάλα για να διαλύσουμε τη μαγιά
1-2 κρόκους αυγών για άλειμμα
Μαύρο και άσπρο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στις 2 κουταλιές από το γάλα με λίγο από το αλεύρι και λίγη από τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ το βούτυρο χλιαρό και σιγά σιγά όλα τα άλλα και χτυπάμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Την αφήνουμε να φουσκώσει και μετά βάζουμε σε ταψάκια αβουτύρωτα με πάχος το ζυμάρι μας 1μιση δάχτυλο
Αφήνουμε και πάλι λίγο στα ταψάκια να φουσκώσει.
Αλείφουμε με τον κροκό και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
Αν θέλουμε με λίγο αλεύρι και νερό φτιάχνουμε ένα ζυμάρι ίσα για να στολίσουμε την πίτα μας με τη χρονολογία.δε χρησιμοποιουμε το ζυμαρι της πιτας γιατι μαυριζει ενώ με αυτόν τον τροπο παραμενει λευκο, βεβαια δεν τρωγεται.
Ψήνουμε στους 160β.στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε τις πίτες από τα ταψάκια αφού έχουν κρυώσει .
Βαζουμε το κερμα τυλιγμενο σε αλουμινοχαρτο


Προέλευση: http://greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου