ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Φλυτζανι του τσαγιου αμυγδαλοψυχα
1 φλυτζανι του τσαγιου φρεσκο βουτυρο
η βιταμ
2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη
...6 αυγα
3 1\2 φλυτζανια αλευρι σκληρο
2 κουταλακια του γλυκου κοφτα μπεκιν παουντερ
1 \2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 φλυτζανι του τσαγιου γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζεματατε την αμυγδαλοψιχα
την ξεφλουδιζετε και μετα την αλεθετε 'στο μπλεντερ ΄χτυπατε το βουτυρο και ριχνετε λιγη λιγη την ζαχαρη,προσθετετε ενα ενα τα κροκαδια μονο των αυγων ,κοσκινιζετε το αλευρι μαζι με την μπεκιν παουντερ κ το αλατι και το ριχνετε στο μειγμα βουτυρου διαδοχικα με το γαλα ενω ανακατευετε ελαφρα χτυπατε τα ασπραδια των αυγων σε μαρενγκα την προσθετετε στο μειγμα και το ανακατευετε ελαφρα με σπατουλα.αλοιφετε με βουτυρο κ πασπαλιζετε με αλευρι ενα ταψακι νο 50,ριχνετε μεσα το μειγμα της βασιλοπιτας την ψημετε σε μετριο φουρνο επι 40 λεπτα περιπου,οταν γινει χλιαρη κοσκινιζετε επανω ζαχαρη αχνη
Μην ξεχάσετε το νόμισμα !!!!
ΠΗΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου